Meer over Chris De Knop
Lijstduwer - Vlaams parlement (Vlaams-Brabant)

Sinds ik de partij V.O.L.K. vorig jaar oprichtte werd mij al dikwijls gevraagd : waarom? Waarom meedoen aan de verkiezing, en dan nog met een eigen, nieuwe partij, zonder politieke achtergrond , zonder nationaal vangnet en zonder brede historische achterban... waarom zo’n grote uitdaging aangaan?
Wel, hierom :
  • Als ik vandaag de balans moet opmaken van het bestuur in onze gemeente van de laatste decennia moet ik tot mijn grote spijt een zware onvoldoende geven.
  • Als geboren en getogen Assenaar heb ik onze gemeente zien veranderen, van een bruisende gezellige gemeente in de Vlaamse rand, tot een bijna troosteloos slaapstadje in de rand van de hoofdstad.
  • Omdat ik zelf twee kindjes heb die, even goed als ikzelf, een zorgeloze jeugd verdienen in een aangename en veilige woonplaats.
  • Omdat ik vind dat de tijd rijp is om het bestuur van onze gemeente opnieuw dichter bij het volk te brengen, en die zaken aan te pakken waar de bewoners écht van wakker liggen, die de mensen in onze gemeente écht raken, en waar de laatste tientallen jaren VEEL te weinig werd aan gedaan.
  • Omdat politiek gesjoemel, zakkenvullerij, laksheid en belangenvermenging zulke diepe sporen hebben nagelaten in onze gemeente dat het wellicht nog vele jaren zal duren eer we alle lijken uit de kast hebben gehaald, en de financiën van onze dierbare gemeente weer gezond zullen krijgen.
  • Om al deze en nog veel meer redenen dus gaan we met V.O.L.K. de uitdaging aan om onze gemeente het bestuur en de visie te geven die ze vandaag zo hard nodig heeft.

Meer info:

Job Freelance Interim manager, fotograaf in bijberoep
PRO functie Voorzitter V.O.L.K. Asse