Meer over Leen Servranckx
Lijsttrekker - Federaal parlement (Vlaams-Brabant)

Mijn naam is Leen Servranckx. Ik ben geboren in Elsene, maar sinds mijn huwelijk (1981) woon ik in Galmaarden. Ik ben licentiaat (master) in de rechtswetenschappen & criminologie. Bovendien ben ik gediplomeerd in bedrijfsadministratie en personeelsbeleid, maar vooral een gedreven communicator.

Mijn huidige functie is afgevaardigde-bestuurder bij ACV. Ik ben een ‘no-nonsens’ mens en zeg steeds, zonder omwegen, waar het op staat. Ik hou wel een gezonde balans tussen ondernemen en empathisch luisteren.

Via GB.G (Gemeentebelangen-Galmaarden) dat staat voor een sociaal- en doelmatige aanpak én voor een transparante, integere en professionele wijze van besturen met respect voor de positie en de belangen van de burger, verenigingen, belangengroeperingen, kleine zelfstandigen en ondernemingen, wil ik mij actief inzetten voor het PRO-project wegens haar innovatief & gedurfd karakter.

De mogelijkheid en de kans krijgen, los van de traditionele structuren, om divers te mogen denken, mij wendbaar te mogen opstellen en vooral de burger centraal te zetten, zie ik als een boeiende uitdaging.

Inderdaad, iedereen heeft ‘de-mond-vol’ van : diversiteit, levenslang & -breed leren, terwijl voor mij diversiteit begint bij het anders te mogen denken én ook een nieuwe aanpak te kunnen hanteren.

De burger centraal stellen gaat veel verder dan bevragingen en referenda uitschrijven. Het gaat wél over permanent werk maken om de burger te informeren, te sensibiliseren, te motiveren, te vormen en op te leiden. Telkens opnieuw moeten er opnieuw democratische draagvlakken worden gecreëerd.

Ik wil op een andere manier luisteren en analyseren van wat de burger – maar ook het georganiseerde middenveld (vb : de vakbond) – zegt. Ik verfoei het ‘hokjes-denken’ en wil mij niet laten ‘insluiten’ bij links of rechts, maar wil zaken in evenwicht brengen.

Bij GB.G heb ik dit – samen met anderen – in de praktijk kunnen omzetten en ik hoop dit ook bij PRO te mogen waarmaken.

Mijn levensspreuk is : “Onmogelijk is een woord dat je alleen maar tegenkomt in het woordenboek van idioten.“ (ct. Napoleon Bonaparte, Franse Keizer).

Meer info:

Job Afgevaardigde-bestuurder
PRO functie Bestuurslid GB•Galmaarden