Meer over Sofie Lapière
Plaats 2 - Vlaams parlement (Vlaams-Brabant)

Ik ben Sofie Lapière, communicatiespecialist en alleenstaande mama van 2 dochtertjes. Ik ben geboren en getogen in Kortenberg en woont in de deelgemeente Meerbeek. Ik ben lid van het oudercomité van de gemeentelijke basisschool de Boemerang, lid van de milieu adviesraad en bestuurslid & secretaris, van KNV, Kortenberg Neutrale Visie.

Inspraak en burgerparticipatie vind ik heel belangrijk, vertaald naar een open en transparant beleid. De politiek botst steeds vaker tegen de grenzen van de democratie, staat te ver van de burger en dat is vooral op lokaal vlak zeer voelbaar in een falend beleid. En meteen heb je hier de beweegreden voor mijn stap naar de (lokale) politiek.

Met mijn communicatie-ervaring, organisatie sensiviteit en vooral mijn sociale vaardigheden, kan ik de wensen van verschillende doelgroepen goed omzetten naar kansen en verwezenlijkingen.

“Hokjesdenken is voorbij, een beleid moet worden afgetoetst met de burger en die is niet altijd over de ganse lijn kleurgebonden. In de politiek wordt deze polarisatie in stand gehouden, terwijl de burger al veel verder geëvolueerd is in zijn/haar denken. Mensen willen vooruit met daadkrachtige oplossingen en het maakt niet uit onder welke noemer die oplossingen geplaatst worden: rood, groen, geel, oranje of blauw. Zolang er maar een maatschappelijk draagvlak is en de beweegredenen erachter deontologisch correct zijn.”

In mijn vrije tijd doe ik aan zaalvoetbal. Samen met een paar vriendinnen heb ik 15 jaar geleden een ploegje opgericht. Voetbal is een echte ploegsport waar je met z’n allen vecht voor hetzelfde resultaat. Dat vind ik echt plezant omdat ik een echte teamplayer ben, zowel professioneel als op persoonlijk vlak waar het team belangrijker is dan de individuele speler.

In het Vlaams Parlement hoop ik een substantiële bijdrage te kunnen leveren in één of meerdere van de volgende commissies die mij nauw aan het hart liggen:

    • Opvolging klimaatbeleid;
    • Brussel en de Vlaamse Rand;
    • Onderwijs, welzijn volksgezondheid en gezin.

Meer info:

Job Communicatiespecialist
PRO functie Kandidaat