Yves Bruggeman

Contactinformatie

Telefoonnummer
Telefoonnummer
0470/760408
Introductie
Eigen introductie

Hij was in zijn jeugd actief als leider in de KSA Sint Gerolf in Mortsel.

Na de zwarte verkiezingszondag in 1991 werd hij lid van de sp (later de sp.a).  In Kapellen werd hij dan voorzitter van de jongsocialisten en secreataris van sp.a Kapellen. Met de verkiezingen van 2006 schreef hij mee de campagne voor sp.a-spirit waarop de partij licht vooruit ging naar 11%.

In zijn wijk in Hoogboom richt hij de wijkvereniging Bauwin op naar aanleiding van de parkeeroverlast aldaar.  Na druk en overleg met het gemeentebestuur werd een grote parking achteraan de wijk zo vermeden en werd de verkeersdruk er verminderd.  De wijkvereniging organiseert sindsdien regelmatig socio-culturele activeiten en is meteen ook het gezamenlijke aanspreekpunt voor het asielcentrum dat eveneens in de wijk ligt.

In 2011 werkt hij als vrijwilliger mee bij de G1000. Hij belt de mensen op die geloot zijn en nodigt hen uit voor de burgertop. Op de burgertop van 11 november zelf serveert hij de tafels.  Hij leert er Philip Savelkoul kennen waarmee hij brainstormt over het politieke systeem.

Na de brainstormings begint hij een boek te schrijven waarin hij nadenkt over de coalitiecultuur in België. In 2018 voltooit hij het gratis boek 'Tijd voor een burgerlobby' waarin hij tot de conclusie komt dat de politieke cultuur van meerderheidscoalities principieel ondemocratisch is.  Het is tevens een oproep aan ideologisch onafhankelijke burgers om zich te verenigen en samen de politieke cultuur te veranderen. (radio interview)

Intussen had hij al ontslag genomen uit de sp.a. Begin 2019 sluit hij zich aan bij PRO na een gesprek met de stichter Joris Verspecht.  Hij wint snel het vertrouwen van het bestuur en wordt verkozen tot politiek secretaris.  De rest is geschiedenis.

Facebook             

Expertise
Ambtenaar bij Fod Financien
Interests
tennis
jogging
salsa
Beerschot