Pro Zaventem lanceert panelenactie voor nieuwe weginfrastructuur

Els Janssens • 6 september 2021
Nieuws in groep PRO Zaventem
0 comments
0 likes
Vele fietsers en ouders van schoolgaande kinderen per fiets zijn al langer ongerust over de verkeersveiligheid in twee drukke straten. PRO Zaventem pikte de onrust enige tijd geleden op en stelde toen ingrepen voor bij het gemeentebestuur. Ze verhoogt nu de druk met de panelenactie want het geduld raakt stilaan op.
 

Gemeenteraadsleden Etienne Vanhamme en Alexandra Rossini, voorzitter Pro Zaventem Els Janssens en bestuursleden Francis Cardon, Kimmy Coleman en Reinout Eggink huldigden zaterdag de nieuwe panelen in. Een staat bij de Grote Daalstraat en de andere aan de Wezembeekstraat dicht bij het containerpark. Beide straten zijn belangrijke en drukke toegangswegen voor de Tramlaan te Sterrebeek en de welgekende Leuvensesteenweg die hiermee in verbinding staan.

 

Deze wegen zijn belangrijke schakels voor de mobiliteit binnen de gemeente. Dagelijks passeert er een groot aantal fietsers, automobilisten en vrachtwagenbestuurders, zeker nu de scholen ook opnieuw van start zijn gegaan.

Net daarom vindt het bestuur van Pro Zaventem het eens zo belangrijk dat er in de nabije toekomst goede verlichting en aangepaste fiets- en voetpaden komen om verkeersongelukken te voorkomen.

Bron: HLN

Be the first one to comment