PROficiat: groendienst krijgt gouden medaillle Groene Lente

Gilbert Jonkers • 6 januari 2020
Nieuws in groep PRO Lommel
0 comments
0 likes

Jaarlijks investeert de stad Lommel tijd en moeite in de aankleding van tientallen bloemenperkjes en rotondes in de stad. Dat resulteert nu in een gouden medaille in de wedstrijd Groene Lente van de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG).

VVOG wil met de wedstrijd samen met VLAM promotie voeren voor bloemrijke beplantingen in het straatbeeld. Wie creatief en vernieuwend te werk gaat, komt in aanmerking voor een bekroning. “In het wedstrijdonderdeel ‘Gemeente in bloei’, voor alle gemeentelijke bloemenprojecten die gelegen zijn op openbaar domein, scoorde Lommel bijzonder goed.  Lommel mocht drie bloemensymbolen in ontvangst nemen, te vergelijken met olympisch goud.

Eigen kweek

De veertig medewerkers van de Lommelse groendienst worden met die prijs beloond voor hun inspanningen. Zij werken in verschillende teams. Eén ploeg staat in voor de serres, waar bijna al het plantgoed zelf gekweekt wordt. Binnen die ploeg zitten ook de mensen die alle perken onderhouden en aanplanten. Dan is er een ploeg die verantwoordelijk is voor het onderhoud van sportcentrum De Soeverein en een andere ploeg houdt zich bezig met het onderhoud van de verschillende begraafplaatsen in Lommel. Bij de aanplanting van de verschillende plekken in Lommel proberen ze altijd zo origineel mogelijk uit de hoek te komen. Ze laten vooral hun fantasie werken, maar kijken ook naar de trends van het jaar.

Foto en bron: HLN

Be the first one to comment