Buurtcampagne voor sfeerverlichting tijdens kerstperiode

Gilbert Jonkers • 20 november 2020
Nieuws in groep PRO Lommel
0 comments
0 likes

Geen gezellige kerstmarkten of winterborrels met de vrienden dit jaar. Weg sfeer en gezelligheid, zou je denken. Maar niet in Lommel. De stad roept haar inwoners op om van deze kerstperiode de sfeervolste ooit te maken door huizen en tuinen te versieren. Buurten die meedoen, krijgen zelfs een subsidie van 125 euro.

"Met de actie ‘Warme kerst’ doen de gemeente een oproep aan al de inwoners om van hun buurt een echte kerstbuurt te maken. Kleed je huis of je voortuin aan met lichtjes of kaarsen. Knutsel samen met de kinderen sterren of een houten kerstboom in elkaar of hang kerstslingers in de bomen. Helemaal leuk wordt het als je dat samen met de hele buurt doet. Tover je straat om tot de mooiste van heel Lommel. Buurten die dat doen, krijgen van de stad een subsidie van 125 euro én maken kans op een leuke prijs."

Inspiratiedozen
Buurten en inwoners die willen deelnemen, kunnen zich voor 7 december inschrijven. "Alle buurten die in het verleden een buurtfeest organiseerden, krijgen volgende week sowieso een persoonlijk bezoek van onze netwerkers," zegt schepen van buurtwerking Dirk Vanderhoydonks. "Zij leggen de actie uit én brengen een doosje vol inspiratie mee. Daarin zitten onder andere kaarsjes voor de hele buurt en een inspiratieboekje om de creativiteit aan te wakkeren."

Prijs voor mooist versierde huis
"Naast de ‘buurtcampagne’ kunnen inwoners ook individueel deelnemen, als mooist versierde huis," vult schepen van evenementen Peter Vanderkrieken aan. "Er zijn in beide categorieën leuke prijzen te winnen. Een professionele jury kiest en beloont de 5 mooiste buurten en de 5 best versierde huizen. De winnaars van het best versierde huis krijgen een luxe ontbijtkorf thuis geleverd. De mooiste buurten winnen een baristo-bar met kinderanimatie voor de hele buurt, als het weer mag."

Bron: Tv Limburg

Be the first one to comment